Súťaž - Preventívka bez výhovoriek

 

Výzva

Zdravo a so srdcom: 12. deň výzvy

Dvanásty deň našej výzvy Zdravo a so srdcom. Pridajte sa kedykoľvek k nám!

25.02.2023

Zdravo a so srdcom: 12. deň výzvy
  • Raňajky: Kajzerka so zeleninovou nátierkou a pažítkou
  • Desiata: Broskyňa
  • Obed: Paradajková polievka s mrkvou, kuracie prsia a šalát s quinoou
  • Olovrant: Jogurt s kávou
  • Večera: Plnený pstruh

12. deň = 1 518 kcal - 6 350 kJ

Jedálničky sú zamerané na redukciu.

Ak nemáte záujem redukovať hmotnosť, chcete ale pestrý a vyvážený jedálniček, navýšte energiu o zhruba 3 000 kJ.
Môžete zväčšiť porcie, dodať prílohy či chlieb.

Kajzerka so zeleninovou nátierkou a pažítkou

  • Celozrnná kaizerka 1 ks
  • Syr prírodný tvarohový 30 g
  • Reďkovka červená 80 g
  • Pažítka 1 ČL
  • Soľ

Broskyňa

  • Broskyňa 150 g

Paradajková polievka s mrkvou

  • Mrkva 50 g
  • Stonkový zeler 20 g
  • Cibuľa 20 g
  • Paradajková šťava 200 ml
  • Bobkový list 1 ks
  • Syr Feta 20 g
  • Korenie tzatziky
  • Paprika mletá sladká
  • Čierne korenie mleté, soľ
  • Šťava z citróna
  • Petržlenová vňať

Kuracie prsia a šalát s quinoou

  • Kuracie prsia 150 g
  • Quinoa varená 50 g
  • Paprika žltá 50 g
  • Mrkva 50 g
  • Baby špenát 30 g
  • Reďkovka červená 40 g
  • Čučoriedky 25 g
  • Hroznový olej (či iný chuťovo výraznejší olej) 1 ČL
  • Slnečnicové semená 1 ČL
  • Šťava z limety
  • Olej 1 ČL
  • Soľ, čierne korenie mleté

Jogurt s kávou

  • Jogurt biely 125 g
  • Instantná káva 1/4 ČL

Plnený pstruh

  • Pstruh 200 g
  • Šampiňóny 100 g
  • Petržlenová vňať 1 PL
  • Maslo 1 ČL
  • Soľ
  • Šťava z citróna
  • Menší zemiak

Huby nakrájajte na plátky, pridajte nasekanú petržlenovú vňať. Pstruha osoľte, zvnútra pokvapkajte šťavou z citróna a naplňte šampiňónovou zmesou. Zabaľte do alobalu a pečte pri 190 °C asi 30 minút. Zemiaky uvarte v osolenej vode.

Recepty nájdete v knihe Katky Skybovej Redukčná diéta. 

Pozrite si vo videu, ako zvládla dvanásty deň našej výzvy Zuzka Vačková. Podarilo sa jej dodržať tento jedálniček? 


Ako zhodnotila tento deň Katka?

Jesť ľahko, pestro a pravidelne je zvyk.

Rovnako ako jesť nepravidelne, nezdravo a príliš veľa, je zlozvyk. Obe sa vieme naučiť.

Zuzkin jedálniček mimo domu je opäť veľmi pekný, pestrý a tak akurát.

Nechýba zelenina, ovocie, mliečne výrobky, chlieb, príloha ani ryba či mäso.

Takéto jedlo prináša spokojnosť pre telo, myseľ aj dušu.

Dobrú chuť a na zdravie.

Zaujali vás tieto články?