Zdravá veľkonočná terina so skyrom

Redakcia Chutne a zdravo 08.04.2020

Slávnostná veľkonočná terina v odľahčenej verzii bez smotany a majonézy.

Máte chuť na terinu? Vyskúšajte túto s hráškom, kukuricou, šunkou a skyrom.  FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • 450 g skyru
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 150 g mrkvy
  • 150 g mrazenej kukurice
  • 150 g šunky
  • 2 kyslé uhorky
  • 2 dcl vývaru (hovädzí, kurací alebo zeleninový)
  • želatína
  • Na ochutenie skyru:
    horčica
  • jarná cibuľka
  • lyžička cukru
  • lyžička octu
  • kyslá uhorka
  • soľ
  • korenie

Postup

  1. V hrnci necháme zovrieť vývar, pridáme želatínu a necháme 10 min nabobtnať.
  2. V miske vymiešame skyr s horčicou, jarnou cibuľkou, lyžičkou cukru a na malé kúsky nakrájanou uhorkou.
  3. Pridáme ocot, soľ a korenie podľa chuti.
  4. Zvlášť uvaríme mrkvu, hrášok a kukuricu.
  5. Nakrájame šunku a uhorky na malé kocky, pridáme k zmesi spolu s hráškom, mrkvou a kukuricou.
  6. Vývar so želatínou prilejeme do zmesi a poriadne premiešame.
  7. Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou alebo alobalom.
  8. Zmes nalejeme do formy, prekryjeme fóliou a dáme do chladničky na minimálne 6 hodín stuhnúť.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera