Zdravá veľkonočná terina so skyrom
Slávnostná veľkonočná terina v odľahčenej verzii bez smotany a majonézy.
08.04.2020

Máte chuť na terinu? Vyskúšajte túto s hráškom, kukuricou, šunkou a skyrom. FOTO: www.preventivne.sk
Ingrediencie
- 450 g skyru
- 150 g mrazeného hrášku
- 150 g mrkvy
- 150 g mrazenej kukurice
- 150 g šunky
- 2 kyslé uhorky
- 2 dcl vývaru (hovädzí, kurací alebo zeleninový)
- želatína
- Na ochutenie skyru:
horčica - jarná cibuľka
- lyžička cukru
- lyžička octu
- kyslá uhorka
- soľ
- korenie
Postup
- V hrnci necháme zovrieť vývar, pridáme želatínu a necháme 10 min nabobtnať.
- V miske vymiešame skyr s horčicou, jarnou cibuľkou, lyžičkou cukru a na malé kúsky nakrájanou uhorkou.
- Pridáme ocot, soľ a korenie podľa chuti.
- Zvlášť uvaríme mrkvu, hrášok a kukuricu.
- Nakrájame šunku a uhorky na malé kocky, pridáme k zmesi spolu s hráškom, mrkvou a kukuricou.
- Vývar so želatínou prilejeme do zmesi a poriadne premiešame.
- Formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou alebo alobalom.
- Zmes nalejeme do formy, prekryjeme fóliou a dáme do chladničky na minimálne 6 hodín stuhnúť.