Lahodná rebarborová zmrzlina s pukmi divej ruže
Zmrzlina naozaj môže byť aj zdravá bez akéhokoľvek prižmúrenia oka. Na letné mesiace je táto osviežujúca pochúťka od Henriety Peškovičovej ako stvorená
04.07.2018
Ingrediencie
100 g dužina z mladého kokosu
500 g rebarbory
3 PL bazového sirupu svetlej farby
1 PL citrónovej šťavy
15 g sušenej citrónovej bio kôry
2 trsy umytej kvitnúcej bazy a pár pukov divej ruže
Postup
- Rebarboru očistíme od listov a koreňa a umyjeme, kusy stoniek dáme variť asi na 10minút do vody s citrónom a bazou. Nerozvaríme ju na kašu, mala by byť v kuse a hneď po vytiahnutí z horúcej vody ju vychladíme ľadom, alebo premyjeme studenou vodou.
- Do mixéra dáme dužinu kokosu, polovicu rebarbory, bazový sirup a kvety, citrónovú šťavu a vymixujeme do hladka. Dáme zamraziť cca na5h.
- Pred podávaním domixujeme s uvareným zvyškom rebarbory, aby v zmrzline boli kyslasté kúsky a vymiešame s natrhanými kvietkami bazy.
- Ak máme zmrzlinovač, tak vám vyjde úžasný zmrzlinový krém, ak nie, zmrzlina môže mať aj krémovejšiu konzistenciu ako veľmi ľadovú a vždy bude výborná. Ozdobíme pukmi divých ruží a posypanou bio kôrou citróna s kvietkami bazy.