Lahodné pesto z medvedieho cesnaku

Redakcia Chutne a zdravo 14.04.2020

Jedinečná súčasť nášho jedálnička z jemných cesnakových listov plná vitamínov a liečivých látok, ktorú si môžete vyrobiť len na jar.

Ochutnajte aromatické pesto. Úprava na studeno zachováva v medveďom cesnaku zdraviu prospešné látky. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • 200 g medvedieho cesnaku
  • 150 g pomletých orechov (podľa chuti – kešu, vlašské, mandle)
  • 2 lyžičky soli
  • 200 ml olivového oleja

Postup

  1. Do nádoby nalejeme olivový olej, pridáme medvedí cesnak, orechy a všetko spolu rozmixujeme na hladkú hmotu.
  2. Pridáme soľ a dobre premiešame.
  3. Zmes naplníme do vysterilizovaných sklenených fľaštičiek tak, aby zvrchu zostala pol centimetrová medzera. Dáme pozor, aby vo fľaši nevznikli vzduchové bubliny – popicháme vidličkou.
  4. Zalejeme olivovým olejom a dobre utesníme.
  5. Po otvorení skladujeme v chladničke a vždy dolejeme olivovým olejom.


Náš tip: Pesto výborne ochutí cestoviny, mäso, ale aj lososa.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera