Zdravé cviklové listy s bravčovou panenkou a kozím syrom

Redakcia Chutne a zdravo 14.05.2021

Recept od Martina Queue z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva

Ingrediencie

1 kg  bravčovej panenky

500 g čerstvé listy červenej repy a baby špenátu

200 g mäkký kozí syr

hrubá morská soľ

1 ks lacto-free maslo

čerstvý rozmarín

50 ml lacto-free smotana

čerstvý kôpor

citrónová kôra

cesnak

Postup

  1. Bravčovú panenku umyjeme, osušíme, zbavíme blán a rozkrojíme na cca 10cm kusy. Na rozohriatu grillovaciu panvicu dáme kocku lacto-free masla, na ktorom sprudka orestujeme osolenú panenku zo všetkých strán s pridaním čerstvého rozmarínu.
  2. Následne panenku preložíme na plech, plátok masla a rozmarín dáme na panenku a pečieme v rúre 10-15 minút na 180°C.
  3. Do hlbokého taniera pripravíme miešaný šalát z čerstvých listov červenej repy, baby špenátu a prípadne čerstvých byliniek, napríklad žerucha. Šalát pokropíme olejovým panenským olejom a na vrch umiestnime plátky kozieho syra. 
  4. Odležanú panenku nakrájame na tenké plátky, dáme ich na tanier vedľa šalátu a posypeme hrubou morskou soľou. Pripravíme dip z lacto-free pochúťkovej smotany, čerstvého kôpru, citrónovej kôry, cesnaku a morskej soli. Dipom prelejeme šalát alebo ho dekorujeme na tanieri.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera