Zdravá karfiolová polievka s kalerábom
Na zelenine je úžasné, že ju môžete navzájom kombinovať a vždy nájdete iné chute. Možno vám táto bežná zelenina príde taká málo vitamínová, no pravdou je, že obsahuje naozaj dosť vitamínu C a nielen v buľve, ale i v listoch. Kaleráb obsahuje okrem iného pre pokožku a vlasy dôležitý vitamín B7, kyselinu listovú, draslík, vápnik, železo, zinok, selén. Recept pripravila Henrieta Peškovičová.
17.07.2018

Ingrediencie
4 mladé kaleráby
menšia hlávka karfiolu
kúsok zeleru
cesnak podľa chuti
bobkový list
soľ
biele korenie
trošku limetkovej šťavy
štipka muškátového orieška
Postup
- Do vody dáme bobkový list a soľ a zeler postrúhaný na drobno a necháme zovrieť.
- Do vriacej vody pridáme nadrobno pokrájaný kaleráb s karfiolom, cesnak, biele korenie a prevaríme. Zelenina nemá byť rozvarená, skôr „al dente“.
- Scedíme tak, aby nám voda zostala. Zeleninu bez bobkového listu vymixujeme dohladka, rozriedime s vývarom vody a dochutíme muškátovým orieškom a limetkovou šťavou.