Zdravá karfiolová polievka s kalerábom

Redakcia Chutne a zdravo 17.07.2018

Na zelenine je úžasné, že ju môžete navzájom kombinovať a vždy nájdete iné chute. Možno vám táto bežná zelenina príde taká málo vitamínová, no pravdou je, že obsahuje naozaj dosť vitamínu C a nielen v buľve, ale i v listoch. Kaleráb obsahuje okrem iného pre pokožku a vlasy dôležitý vitamín B7, kyselinu listovú, draslík, vápnik, železo, zinok, selén. Recept pripravila Henrieta Peškovičová.

Ingrediencie

4 mladé kaleráby
menšia hlávka karfiolu
kúsok zeleru
cesnak podľa chuti
bobkový list
soľ
biele korenie
trošku limetkovej šťavy
štipka muškátového orieška

Postup

  1. Do vody dáme bobkový list a soľ a zeler postrúhaný na drobno a necháme zovrieť.
  2. Do vriacej vody pridáme nadrobno pokrájaný kaleráb s karfiolom, cesnak, biele korenie a prevaríme. Zelenina nemá byť rozvarená, skôr „al dente“.
  3. Scedíme tak, aby nám voda zostala. Zeleninu bez bobkového listu vymixujeme dohladka, rozriedime s vývarom vody a dochutíme muškátovým orieškom a limetkovou šťavou.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera