Výborné lievančeky z ryžovej múky

Redakcia Chutne a zdravo 12.06.2018

Recept od kuchára Ladislava Floreána z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.

Ingrediencie

60 g ryžová múka

60 g  bezlepková zmes na sladké pečivo

150 ml  lactofree mlieko

1 ks  celé vajce

50g  med

100 g lactofree maslo

soľ

100 ml  biely jogurt

3 ks  jablká

2 ks  banány

1 ks  citrón

100 g  černice

Postup

  1. V malom hrnci na miernom ohni rozpustíme maslo. Do väčšej misky pridáme mlieko, vajce, med a soľ. Všetko spolu dobre premiešame metličkou.
  2. Následne po častiach pridávame ryžová múku a bezlepkovú zmes na sladké pečivo, nakoniec pridáme asi 30g rozpusteného masla a opäť všetko spolu dobre premiešame metličkou. Palacinkár alebo panvicu na lievančeky potom dobre rozohrejeme a potrieme rozpusteným maslom.
  3. Lievančeky pečieme z každej strany asi 1-2 minúty do zlatohneda. Biely jogurt osladíme troškou medu a vymiešame.
  4. Jablká a banány ošúpeme a nasekáme na tenké plátky, ktoré vložíme do misky. Pridáme med a šťavu z polovičky citróna. Dobre premiešame. Podľa dostupnosti môžeme pridať aj čerstvé černice.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera