Vianočné mandľovo-cícerové kocky

Redakcia Chutne a zdravo 20.12.2019

Poznáte čakankový sirup? Je vyrobený z extraktu koreňa čakanky a obsahuje vysoký podiel vlákniny inulín, vďaka čomu má veľmi nízky glykemický index.

Jablkový koláč s tvarohom a škoricou so špaldovou a pohánkovou múkou ideálny na sychravé dni. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • 250 g sterilizovaného cícera 250 g 
  • 100 g špaldovej múky (možno použiť aj cícerovú)
  • 50 g strúhaného kokosu
  • 50 g mletých mandlí
  • 3 vajcia
  • 3 stredne veľké jablká
  • 1 stredne veľký banán
  • 2 PL čakankového sirupu (prípadne medu)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 PL škorice
  •  

Postup

  1. Jablká ošúpeme a nastrúhame, prebytočnú vodu zlejeme. 
  2. Cícer rozmixujeme spolu s banánom a čakankovým sirupom, nakoniec vmiešame aj žĺtka.  
  3. Z bielkov ušľaháme pevný sneh, do ktorého pridáme štipku soli.
  4. Do misy preosejeme múku, prisypeme lyžičku prášku do pečiva, kokos, mleté ​​mandle, mletú škoricu, pridáme pripravenú zmes cícera s banánom a sirupom, strúhané jablká a nakoniec zľahka vpracujeme sneh z bielkov.
  5. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 35 minút.
  6. Po vychladnutí krájame koláč na malé štvorčeky.

Dobrú chuť!

Nutričné ​​hodnoty na 1 ks (30 g):
  • 240 KJ,
  • 1,8 g bielkovín,
  • 6,5 g sacharidov,
  • 2,5 g tuku

Zdroj: ečasopis Pochutnej si se STOBem č.64/2017, preklad Hana Vrabcová



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera