Úžasne nadýchaný jablkový koláč so škoricovou posýpkou a tvarohom

Redakcia Chutne a zdravo 19.11.2019

Jesenný voňavý koláčik s pohánkovou múkou.

Jablkový koláč s tvarohom a škoricou so špaldovou a pohánkovou múkou ideálny na sychravé dni. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • 8 ks prepeličích vajíčok 
  • 150 g jemného kryštálového cukru
  • ½ vrecúška kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 250 ml mlieka
  • 50 g pohánkovej múky
  • 100 g polohrubej celozrnnej špaldovej múky
  • 200 g polohrubej pšeničnej múky
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 4 jablká
  • škorica, múka, maslo, cukor

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Po malých množstvách pridáme olej, mlieko a zmes múk premiešaných s práškom do pečiva. 
  2. Tvaroh vymiešame s cukrom a škrobom. 
  3. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Na cesto po lyžičkách ukladáme kôpky tvarohu.
  4. Natrúhame jablká, vyžmýkame z nich šťavu a navrstvíme na celú plochu koláča. 
  5. Koláč posypeme posýpkou zo škorice, múky, cukru a masla.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180  stupňov 35 - 45 minút.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera