Slávnostné tvarohové rezy z celozrnných sušienok
Verili by ste, že takto lákavo vyzerajúci dezert bude vďaka svojmu zloženiu patriť medzi „zdravé maškrtenie“? A rovnako tak senzačne aj chutí!
06.12.2018

Pudingovo - tvarohové rezy z celozrnných sušienok. FOTO: www.stob.cz
Autor: Hana Málková
Autor: Hana Málková
Ingrediencie
- 1 balenie (68 g) celozrnných čokoládových sušienok
- 1 balenie (68 g) celozrnných orieškových sušienok
- 300 ml polotučného mlieka
- 37 g (1 balenie) vanilkového pudingu
- 130 g nízkotučného tvarohu
- 20 g cukru
- 40 g lieskových orieškov
- vanilka
Postup
- Uvaríme hustý vanilkový puding z menšej dávky mlieka. Puding mierne osladíme a môžeme ochutiť aj vanilkou. Po uvarení ho necháme vychladnúť a občas zamiešame, alebo ho prikryjeme potravinárskou fóliou, aby jeho povrch neobschol. Vychladnutý puding vyšľaháme s tvarohom.
- Celozrnné sušienky natierame pripraveným krémom a lepíme k sebe. Ukladáme ich poležiačky vedľa seba, pričom pre farebný efekt môžeme striedať orechovú a čokoládovú príchuť. Vytvoríme tak postupne „roládu“.
- Hotovú roládu natrieme zboku aj zhora zvyškom krému a zabalíme do alobalu.
- Roládu necháme do druhého dňa stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí ju vybalíme a posypeme strúhanými orechmi zo všetkých strán. Aby nám vznikol dvojfarebný rez, rovnako ako na fotke, krájame roládu šikmo.
Nutričné hodnoty
1 porcia (65 g)/ 540 kJ
- bielkoviny 4 g
- tuky 5 g
- sacharidy 15 g
- SAFA 0,8 g
- cukry 6,7 g
- vláknina 1,6 g
Náš tip: Vyberajte sušienky s čo najvyšším podielom vlákniny a čo najnižším obsahom cukru.
Viac receptov a tipov na zdravé maškrtenie nájdete v e-booku Mlsej zdravě se STOBem.