Quinoa s čučoriedkami a medom

Redakcia Chutne a zdravo 04.09.2018

Recept od kuchára Marka Brezinu z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.

Ingrediencie

100 g  quinoa

500 ml  lacto-free mlieko

1 pl med

čučoriedky

jahody

soľ

voda

Postup

  1. Mlieko nalejeme do vhodného kastróla s hrubším dnom a pomaly zahrievame do varu. Pridáme med a nasypeme quinou. Varíme tiahnutím približne pol hodinu.
  2. Ak nám kaša zhustne, podlievame vodou a varíme ďalej. Po dovarení necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Ovocie môžeme zamiešať aj do kaše a zvyšok použiť na zdobenie. Takto uvarenú quinou môžeme konzumovať ihneď alebo si ju uskladniť do chladničky a použiť na druhý deň. Pokrm je vhodný na raňajky a, samozrejme, aj ako dezert na rôzne príležitosti.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera