Nadýchané lievance s tvarohom a ovocím
Tieto lievance zo špaldovej múky s jablkom a hruškou vám budú ráno krásne rozvoniavať v kuchyni.
23.05.2019

Ingrediencie
150 g celozrnnej špaldovej polohrubej múky
150 g bielej špaldovej polohrubej múky
275 g tvarohu
3 žĺtka
3 bielka
2,5 dcl mlieka
½ čajovej lyžičky škorice
1 čajová lyžička sódy
1 jablko
1 hruška
javorový sirup na dochutenie
Postup
- Vymiešajte žĺtka s tvarohom a mliekom.
- Jablko a hrušku ošúpte, nastrúhajte na hrubom strúhadle a pridajte do tvarohovej zmesi.
- Múky zmiešajte dohromady spolu so sódou a škoricou. Postupne pridajte k mokrým ingredienciám.
- Bielka vyšľahajte do peny a opatrne po lyžiciach vmiešajte do pripraveného cesta.
-
Hotové cesto nechajte 10 až 15 minút odpočinúť.
-
Lievance opekáme na panvici do zlatista.
-
Podávame poliate javorovým sirupom, s domácim džemom a čerstvým ovocím.
Dobrú chuť!
Náš tip: Snažíte sa o získanie vašej ideálnej váhy a hľadáte spôsob, ako sa naučiť zdravo stravovať? Pomôcť vám môže aj unikátny desaťdňový program Obezita pod vedením skúsených odborníkov. Čaká vás komplexné vyšetrenie, rehabilitácie, cvičenie i kvalifikované výživové poradenstvo, ktoré vás navždy zbaví internetových diét. Všeobecná zdravotná poisťovňa svojim poistencom v ňom prepláca až tretinu nákladov na zdravotnú starostlivosť!