Slávnostný malinový cheesecake s bielou čokoládou bez sušienok
Dezert s pohánkovo - špaldovým korpusom je osladený najmä bielou čokoládou.
11.05.2019

Malinový cheesecake s bielou čokoládou. FOTO: www.preventivne.sk
Ingrediencie
- Korpus:
- 100 g hladkej pohánkovej múky
- 100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
- 200 g masla
- 1 vajíčko
- 3 PL kryštálového cukru s vanilkou
- Plnka:
- 500 g jemného tvarohu
- 2 PL kukuričného škrobu
- 3 PL kryštálového cukru s vanilkou
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 vajcia
- Malinová omáčka:
- 300 g mrazených malín (prípadne iné drobné ovocie)
- 150 ml vody
- 1 - 2 PL kukuričného škrobu
- 2 - 3 PL hnedého cukru
- Poleva:
- 200 g kvalitnej bielej čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
Postup
- Múky zmiešame dohromady, spolu s maslom, cukrom a vajíčkom vypracujeme cesto, ktoré vložíme aspoň na pol hodinu do chladničky.
- Vodou podliate maliny povaríme na miernom ohni, pridáme kvalitný hnedý cukor a kukuričný škrob. Miešame pokiaľ nám nevznikne hustejšia malinová omáčka. Hrniec dáme do chladu, s omáčkou opäť pracujeme, až keď bude vlažná.
- Pustíme sa do prípravy tvarohovej plnky. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne primiešame tvaroh, smotanu a škrob. Vznikne nám tekutá plnka.
- Cesto vyberieme z chladničky a prstami ním vystelieme keramickú formu, nie je potrebné ju vymastiť.
- Malinovú omáčku lyžicou rozotrieme na cesto. Na ňu čistou polievkovou lyžicou opatrne nanesieme tvarohovú plnku, tak aby sa nepremiešali. Tvarohový krém má úplne schovať malinové prekvapenie.
- Koláč pečieme na 170 stupňov zhruba jednu hodinu.
- Bielu čokoládu polámeme na malé kúsky, podlejeme smotanou a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania roztopíme. Vlažnú čokoládovú polevu opatrne rozotrieme na mierne vychladnutý koláč. Môžeme ozdobiť čerstvými alebo mrazom sušenými malinami.