Ľahká cícerovo - brokolicová polievka

Redakcia Chutne a zdravo 27.08.2018

Cícer je výborná strukovina, je lokálna a poznali ju už naše prababičky ako pevnú súčasť domácej kuchyne. Konzumuje sa len uvarený. Má veľmi neutrálnu chuť, preto si vyžaduje dochutenie či už nasladko alebo naslano. Táto polievka má trošku viac ingrediencií, ale chutí lahodne, je krémová a voňavá. Recept pripravila Henrieta Peškovičová.

Ingrediencie

300 g uvareného cíceru
300 g surovej nakrájanej brokolice
cibuľa
olej
soľ
250 ml 100% kokosové mlieko
lístky karí (limetový list)
mletý kardamón
cesnak
zázvor

Postup

  1. Uvarený cícer osmažíme na cibuľkovom základe, časť si predtým odložíme. Pridáme pokrájaný cesnak, postrúhaný zázvor, soľ, listy limety a zalejeme kokosovým mliekom.
  2. Zmes prevaríme, pridáme kordamón a nalejeme do mixéra spolu so surovou brokolicou. Brokolica zmes mierne ochladí, nepríde o svoje živiny.
  3. Cícer vytvorí hustý krém, brokolica zelené bodky. Na panvici na kokosovom oleji na záver osmažíme uvarený cícer, pridáme soľ a nakrájanú čili papričku.
  4. Podávame na zohriatom tanieri. Do naliateho krému do stredu nasypeme pikantný cícer a dozdobíme olejom, prípadne aj čili.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera