Jemné kačacie prsia s hruškou
Chutné a jednoduché jedlo, vhodné aj pri chudnutí. Autorkou receptu je Mgr. Katarína Skybová, odborníčka na redukciu hmotnosti a zdravú výživu.
20.10.2021

FOTO: Peter Horecký
Autor: Katarína Skybová
Autor: Katarína Skybová
Ingrediencie
120 g kačacích pŕs
100 g hrušky
20 g rukoly
50 g paradajok cherry
5 g klíčkov
Soľ
šťava z limety
Postup
- Kačacie prsia osoľte, kožu priečne a pozdĺžne narežte. Mäso smerom kožou nadol vložte do rozohriatej panvice a restujte asi 7 minút.
-
Zlejte výpek a restujte aj z druhej strany. Mäso zabaľte do alobalu a v uzavretom priestore (napr.: v rúre na pečenie, mikrovlnke ) nechajte odpočívať 20 až 25 minút.
-
Ošúpanú hrušku blanšírujte v horúcej vode, sprudka ochlaďte a nakrájate na plátky.
-
Na tanier naservírujte rukolu ochutenú šťavou z limety, pridajte plátky hrušky, nakrájané mäso zbavené kože, klíčky a paradajky.