Jemné tvarohové guľky s drobným ovocím a špaldovou krupicou

Redakcia Chutne a zdravo 18.10.2019

Vyskúšajte extra jemné guľky, ktoré si vaše deti zamilujú.

Tvarohové guľky s celozrnnou múkou sú zdravšou alternatívou obľúbenej pochúťky. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • 250 g tvaroh
  • 60 g celozrnná špaldová krupica
  • 30 g detská pšeničná krupica
  • 4 prepeličie vajíčka
  • 20 g domácej strúhanky 
  • mletý mak
  • mletý cukor
  • maslo
  • domáca strúhanka
  • mrazené drobné ovocie

Postup

  1. Zmiešame krupicu, vajíčka, strúhanku a tvaroh. Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť v chlade. 
  2. Z cesta tvarujeme drobné guľky, do ktorých vkladáme po jednom kúsku mrazeného ovocia, napríklad maliny, ríbezle...
  3. Guľky vkladáme do vriacej vody. Keď vyplávajú hore, varíme ešte 3 až 5 minút, podľa veľkosti guliek.
  4. Uvarené guľky posypeme nasucho opečenou strúhankou alebo makom, poprášime mletým cukrom a zalejeme maslom. 

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera