Jemné tvarohové guľky s drobným ovocím a špaldovou krupicou
Vyskúšajte extra jemné guľky, ktoré si vaše deti zamilujú.
18.10.2019

Tvarohové guľky s celozrnnou múkou sú zdravšou alternatívou obľúbenej pochúťky. FOTO: www.preventivne.sk
Ingrediencie
- 250 g tvaroh
- 60 g celozrnná špaldová krupica
- 30 g detská pšeničná krupica
- 4 prepeličie vajíčka
- 20 g domácej strúhanky
- mletý mak
- mletý cukor
- maslo
- domáca strúhanka
- mrazené drobné ovocie
Postup
- Zmiešame krupicu, vajíčka, strúhanku a tvaroh. Vypracujeme cesto, ktoré necháme chvíľu odpočinúť v chlade.
- Z cesta tvarujeme drobné guľky, do ktorých vkladáme po jednom kúsku mrazeného ovocia, napríklad maliny, ríbezle...
- Guľky vkladáme do vriacej vody. Keď vyplávajú hore, varíme ešte 3 až 5 minút, podľa veľkosti guliek.
- Uvarené guľky posypeme nasucho opečenou strúhankou alebo makom, poprášime mletým cukrom a zalejeme maslom.