Jednoduchý vegánsky ovsený koláč s makom
Ak ste milovníkom sladkého tak je dobré mať doma aspoň minimálne zásoby ovocia, orechov, maku či aspoň vločiek alebo pohánku, pšeno a strukoviny. Aj zo strukovín ako napríklad tmavá fazuľa, či cícer môže byť výborný koláč. Môžeme použiť špaldovú, alebo inú zdravšiu múku. Ponúkame vám recept na skvelý vegánsky ovsený koláč z kuchyne Henriety Peškovičovej.
21.08.2018

Ingrediencie
Asi hodinu namočené ovsené vločky (cca 800g)
200 g ľanu
400 g maku
extrakt z pravej vanilky alebo vyčistený vanilkový lusk
štipka soli
1 balenie bezfosfátového prášku do pečiva
1PL kokosového tuku na vymazanie formy (neprilepí sa).
Postup
- Namočené vločky precedíme a premiešame s vanilkou, soľou a práškom do pečiva. Vodu z vločiek len scedíme, nevylievame, môžete ju použiť neskôr do smoothie.
- V mixéri pomelieme ľan s makom. Vločky s vanilkou a vínnym kameňom zmiešame s makom a ľanom a vložíme do kokosovým olejom vymastenej formy.
-
Koláč pečte podľa hrúbky a šírky formy, ideálne na 180 C° asi 35 minút v teplovzdušnej rúre. Vrch začne pukať a vtedy je hotový.