Jahňacie kotlety s Medvedím cesnakom podľa foodblogerky

Redakcia Chutne a zdravo 31.03.2021

Medvedí cesnak je symbolom začínajúcej jari. Keď sa spojí s jemným jahňacím mäsom, veľkonočná pochúťka je na stole.

Dnešný recept pre nás pripravila foodblogerka a autorka kuchárskych kníh, Martina Dorkinová alias Piškóta, z obľúbeného foodblogu Stvory z kuchyne

Ingrediencie pre 4 osoby

  • cca 700 g jahňacích kotliet
  • 150 g masla izbovej teploty
  • 4 PL horčice
  • 1 zväzok medvedieho cesnaku
  • strúhanka
  • soľ, korenie
  • 1 PL masla + 1 PL olivového oleja

Tip: K jahňaciemu mäsku sa hodia nové zemiaky s maslom, šalát alebo pečená zelenina.  

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov.
  2. Mäso zbavíme nechceného tuku a povrch jemne narežeme do kríža.  Osolíme, okoreníme.
  3. Na panvici roztopíme maslo, pridáme olej a mäso zatiahneme. Z každej strany ho opečieme cca 2 minúty tak, aby povrch ostal jemne hnedý. Potom mäso vyberieme a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým si pripravíme zmes na potieranie. V miske zmiešame maslo, horčicu a nadrobno nasekaný medvedí cesnak. 
  5. Vychladnuté mäso potrieme zmesou a posypeme strúhankou.
  6. Preložíme na pekáč a vložíme do rúry. Pečieme 30 - 40 minút v závislosti od hrúbky mäsa a vašej rúry. 

Dobrú chuť! 



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera