Írsky rustikálny chlieb bez droždia
Chýba vám pečivo na raňajky? Vyskúšajte domáci nekysnutý chlieb, ktorý upečiete raz - dva.
24.03.2020

Chutný domáci chlieb bez kysnutia máte upečený už za pol hodinku. FOTO: www.preventivne.sk
Ingrediencie
- 350 g hladkej múky
- 150 g celozrnnej múky
- 1 vrchovatá lyžička soli
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny (alebo 2 lyžičky kypriaceho prášku)
- 3 x 150g bieleho jogurtu (alebo 450 ml cmaru)
Postup
- V nádobe zmiešame suché suroviny.
- Pridáme jogurt alebo cmar.
- Rukou vymiešame hladké cesto. Cesto nemiesime, stačí len miešať.
- Vytvarujeme okrúhly bochník.
-
Na pomúčený plech položíme bochník, ktorý na vrchu do kríža narežeme.
-
Vrch bochníka pomúčime celozrnnou múkou a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov.
- Pečieme cca 25 – 30 min.
Náš tip: Chlieb môžeme oživiť pridaním tekvicových semienok, rascou či slnečnicou.