Írsky rustikálny chlieb bez droždia

Redakcia Chutne a zdravo 24.03.2020

Chýba vám pečivo na raňajky? Vyskúšajte domáci nekysnutý chlieb, ktorý upečiete raz - dva.

Chutný domáci chlieb bez kysnutia máte upečený už za pol hodinku. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • 350 g hladkej múky
  • 150 g celozrnnej múky
  • 1 vrchovatá lyžička soli
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 a pol lyžičky sódy bikarbóny (alebo 2 lyžičky kypriaceho prášku)
  • 3 x 150g bieleho jogurtu (alebo 450 ml cmaru)

Postup

  1. V nádobe zmiešame suché suroviny.
  2. Pridáme jogurt alebo cmar.
  3. Rukou vymiešame hladké cesto. Cesto nemiesime, stačí len miešať.
  4. Vytvarujeme okrúhly bochník.
  5. Na pomúčený plech položíme bochník, ktorý na vrchu do kríža narežeme.

  6. Vrch bochníka pomúčime celozrnnou múkou a vložíme do rúry vyhriatej na 220 stupňov.

  7. Pečieme cca 25 – 30 min.


Náš tip: Chlieb môžeme oživiť pridaním tekvicových semienok, rascou či slnečnicou.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera