Hustá a zdravá polievka z pečenej tekvice

Redakcia Chutne a zdravo 01.08.2018

Husté polievky z tekvice sa môžu jesť aj studené, vymixované s ľadom ako i teplé ako hlavné jedlo alebo omáčka. Sú zdravé, lahodné a ľahké na žalúdok. Henrieta Peškovičová ponúka fantastický recept.

Ingrediencie

1 kg maslovej tekvice alebo hokkaido
za hrsť tekvicových jadierok
soľ
 
 voda
 biele korenie

Postup

  1. Na papier na pečenie si poukladáme pokrájanú tekvicu, snažíme sa krájať na rovnaké časti, aby sa nám rovnako rýchlo upiekla. Na plech rovnako pridáme aj vnútro tekvice- teda jadierka s jaderníkovou „pavučinkou“.
  2. V jadierkach je olej, ktorý nám polievku obohatí. Upozorňujem len, že na vymixovanie aj upečených jadierok bude treba výkonný mixér, inak v zmesi zostanú malé kúsočky šupky, ktoré nie sú chuťovo nijako príjemné.
     
  3. Poukladanú tekvicu pečieme v rúre bez soli, alebo len jemne posolenú. Vyberieme po upečení z rúry a hneď mixujeme aj s jadierkami do hustej hladkej kaše. Pridáme soľ, rozriedime vodou (nemusíme) a dochutíme bielym korením. Vrch polievky ozdobíme ošúpanými jadierkami a najemno nasekanou vňaťou a tekvicovým olejom.
  4. Tip: Z upečenej hmoty môžete spraviť úžasnú nátierku. Tekvicu necháte vychladnúť, roztlačíte vidličkou, pridáte panenský kokosový tuk, vymixovanú pečenú papriku alebo sušené paradajky a bylinky. Skúste na hrianky.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera