Grilovaná zeleninka plnená pšenovou kašou s bylinkami
Zdravý recept vhodný aj pre celiatikov pripravila Henrieta Kundrátová Peškovičová.
29.01.2019
Ingrediencie
- Pšenová kaša:
- 200 g pšena
- nakrájaná šalotka
- kokosový tuk na cibuľový základ
- tymián
- petržlenová vňať
- červená paprika a kúsky sušenej paradajky
- soľ a korenie
- šampiňóny alebo huby portobello
- červené papriky kapie
- jadierka alebo semienka (napríklad tekvicové, sezamové, slnečnicové)
- bylinky
- trochu vývaru alebo vody
- ľan
- cesnak
- parmezán
Postup
- Na rozpálenej hlbšej panvici zohrejeme kokosový tuk a dozlatista opražíme cibuľku - šalotku a pridáme suché pšeno. Prehrejeme a osolíme, zalejeme vodou a uvaríme do mäkka.
- Nezabudneme stále miešať a ochutnávať, lebo voda sa dá pridať vždy, horšie by bolo naliať jej do zmesi viac a pšeno rozvariť. Guličky majú zostať mäkké, ale nie rozvarené.
- Nakoniec pridáme nakrájanú zeleninu a prípadne vňate a bylinky.
- Kašu dáme do mixéra spolu s ľanom, cesnakom, stonkami očistených hríbov a jadierkami.
- Rozmixovanú zmes zmiešajte s tymianom alebo inou bylinkou a môžete pridať trochu postrúhaného parmezánu.
- Zamiešajte a naplňte huby a papriku zrezanú od stonky.
- Na šampiňón pridajte plátky parmezánu, ktorý po zapečení vytvorí chrumkavú a voňavú kôrku. Pečte na 200°C alebo ugrilujte.