Cviklovo-malinový krém s pošírovaným vajíčkom

Redakcia Chutne a zdravo 21.06.2018

Recept od známeho šéfkuchára Martina Petríka z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.

Ingrediencie

400 g  cvikla

100 g  maliny

100 ml  sójového mlieka

1 pl  kryštálový cukor

1 pl  soľ

1 ks  vanilkový struk

4 ks  vajcia

1 ks  lístkové cesto

2 pl  ocot

Postup

  1. Cviklu očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäkne. Následne pridávame maliny, cukor, soľ, vanilku, mlieko a rozmixujeme do hladka.
  2. V závere hotový krém prepasírujeme cez sitko. Zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a štipku soli a varíme v nej celé vajíčka približne 4 minúty.
  3. Rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku 5mm, z ktorého pomocou vykrajovačiek vykrojíme rôzne tvary.
  4. Takto pripravené cesto potrieme žĺtkom, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme do zlatista.

 

Dobrú chuť!

 



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera