Cuketová loď plnená restovanou pečienkou a šalotkou

Redakcia Chutne a zdravo 15.04.2021

Recept od Martina Queue z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný aj pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.

Ingrediencie

1 kg  kuracia alebo králičia pečienka

4 ks  menšia cuketa

4 ks  šalotka

2 ks  batat

morská soľ

lacto-free maslo

cviklové listy

žerucha

Postup

  1. Menšie cukety prerežeme na polovice a vydlabeme časť dužiny s jadierkami. Bataty olúpeme a narežeme na rovnomerné hranolčeky. Osolenú cuketu a bataty pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 180°C do rúry na teplovzdušný režim. 
  2. Nakrájame šalotku na malé kocky, orestujeme na masle a pridáme na rezančeky nakrájanú kuraciu pečeň, dochutíme soľou a restujeme do stavu al dente.
  3. Koreňovú zeleninu očistíme a blanšírujeme. Následne zeleninu vložíme do ľadovej vody a necháme odležať niekoľko minút.

  4. Zeleninu orestujeme na masle a podávame spolu s naplnenou cuketou a hranolkami. K pokrmu je vhodný aj šalát z listov cvikly či baby špenátu. Na dekoráciu použijeme domáce bylinky zo záhradky alebo žeruchu.



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera