Chutná rybacia fúzia so zeleninou

Redakcia Chutne a zdravo 27.04.2021

Recept od kuchára Marka Brezinu z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva

Ingrediencie

200 g  filet tresky bielej

200 g  filet zubáča

0,2 l  bieleho vína

zmes korenín (bobkový list, badián,nové korenie, klinčeky, čierne korenie)

soľ

zemiaky

mrkva

špenát

fenikel

stopkový zeler

šalotka alebo biela cibuľa

petržlenová vňať

 voda

Postup

  1. Očistenú zeleninu rozdelíme na zeleninu na vývar a zeleninu, ktorú použijeme na dokončenie polievky. Na dokončenie si odložíme časť mrkvy, feniklu, špenátu, petržlenovej vňate a všetky zemiaky. Zo zvyšnej na väčšie kúsky nakrájanej zeleniny, korenín a bieleho vína si pripravíme krátky vývar, ktorý varíme približne 45 min. Vývar osolíme podľa chuti. Nakoniec vývar precedíme.

  2. Ryby nakrájame na menšie kúsky a mierne osolíme. Zeleninu (aj zemiaky), čo máme nachystanú a nakrájanú na dokončenie polievky, vložíme do precedeného vývaru a chvíľu povaríme (cca 5- 7 min), aby ostala chrumkavá.
  3. Do vriacej polievky vložíme kúsky rýb, ihneď odstavíme zo sporáka a už nevaríme. Prikryjeme pokrievkou a necháme cca 7 minút stranou. Takýmto spôsobom budú ryby jemne uvarené a nerozvaria sa.
  4. Nakoniec pred podávaním pridáme špenát a petržlenovú vňať. Použiť môžeme aj iné druhy rýb podľa dostupnosti, ktoré sú zbavené kostí. Zeleninu z vývaru môžeme, samozrejme, tiež skonzumovať, napríklad ako prílohu k mäsu.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera