Chutná ovsená kaša s ovocím a kokosom
Zdravý tip na víkendové raňajky.
28.06.2019
Ovsená kaša s duseným ovocím je sladká aj takmer bez cukru. FOTO: www.preventivne.sk
Ingrediencie
- 1 jablko
- 1 broskyňa
- 5 PL ovsených vločiek
- 5 PL instantnej kukuričnej kaše
- 2 PL strúhaného kokosu
- 2 ČL kvalitného hnedého cukru
- malá kocka masla
- horúca voda
Postup
- Jablko a broskyňu nakrájame na kocky. Na panvici si rozohrejeme maslo.
- Ovocie zľahka orestujeme na masle, posypeme hnedým cukrom, ktorý necháme rozpustiť. Teplotu znížime a ovocie 5 minút dusíme do polomäkka.
- Ovocie zasypeme ovsenými vločkami a kukuričnou kašou. Celú zmes podlejeme horúcou vodou tak, aby sme zakryli ovocie.
- Za stáleho miešania na nízkej teplote varíme, kým kaša nezhustne. Na záver prisypeme strúhaný kokos.
Náš tip: Ovocie môžeme meniť podľa chuti, výborné sú slivky alebo drobné bobuľovité ovocie. Vyskúšajte aj obmenu s makom namiesto kokosu, alebo kašu posypte nasucho orestovanými orieškami.