Vianočné mandľovo-cícerové kocky
Poznáte čakankový sirup? Je vyrobený z extraktu koreňa čakanky a obsahuje vysoký podiel vlákniny inulín, vďaka čomu má veľmi nízky glykemický index.
20.12.2019
Jablkový koláč s tvarohom a škoricou so špaldovou a pohánkovou múkou ideálny na sychravé dni. FOTO: www.preventivne.sk
Ingrediencie
- 250 g sterilizovaného cícera 250 g
- 100 g špaldovej múky (možno použiť aj cícerovú)
- 50 g strúhaného kokosu
- 50 g mletých mandlí
- 3 vajcia
- 3 stredne veľké jablká
- 1 stredne veľký banán
- 2 PL čakankového sirupu (prípadne medu)
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 PL škorice
Postup
- Jablká ošúpeme a nastrúhame, prebytočnú vodu zlejeme.
- Cícer rozmixujeme spolu s banánom a čakankovým sirupom, nakoniec vmiešame aj žĺtka.
- Z bielkov ušľaháme pevný sneh, do ktorého pridáme štipku soli.
- Do misy preosejeme múku, prisypeme lyžičku prášku do pečiva, kokos, mleté mandle, mletú škoricu, pridáme pripravenú zmes cícera s banánom a sirupom, strúhané jablká a nakoniec zľahka vpracujeme sneh z bielkov.
- Cesto nalejeme na plech vyložený papierom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C cca 35 minút.
- Po vychladnutí krájame koláč na malé štvorčeky.
Dobrú chuť!
Nutričné hodnoty na 1 ks (30 g):
- 240 KJ,
- 1,8 g bielkovín,
- 6,5 g sacharidov,
- 2,5 g tuku
Zdroj: ečasopis Pochutnej si se STOBem č.64/2017, preklad Hana Vrabcová