Úžasne nadýchaný jablkový koláč so škoricovou posýpkou a tvarohom
Jesenný voňavý koláčik s pohánkovou múkou.
19.11.2019
Jablkový koláč s tvarohom a škoricou so špaldovou a pohánkovou múkou ideálny na sychravé dni. FOTO: www.preventivne.sk
Ingrediencie
- 8 ks prepeličích vajíčok
- 150 g jemného kryštálového cukru
- ½ vrecúška kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
- 250 ml mlieka
- 50 g pohánkovej múky
- 100 g polohrubej celozrnnej špaldovej múky
- 200 g polohrubej pšeničnej múky
- 250 g jemného tvarohu
- 1 vanilkový cukor
- 2 PL kukuričného škrobu
- 4 jablká
- škorica, múka, maslo, cukor
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Po malých množstvách pridáme olej, mlieko a zmes múk premiešaných s práškom do pečiva.
- Tvaroh vymiešame s cukrom a škrobom.
- Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej formy. Na cesto po lyžičkách ukladáme kôpky tvarohu.
- Natrúhame jablká, vyžmýkame z nich šťavu a navrstvíme na celú plochu koláča.
- Koláč posypeme posýpkou zo škorice, múky, cukru a masla.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 - 45 minút.