Slávnostné tvarohové rezy z celozrnných sušienok

Hana Málková Chutne a zdravo 06.12.2018

Verili by ste, že takto lákavo vyzerajúci dezert bude vďaka svojmu zloženiu patriť medzi „zdravé maškrtenie“? A rovnako tak senzačne aj chutí!

Pudingovo - tvarohové rezy z celozrnných sušienok. FOTO: www.stob.cz

Ingrediencie

  • 1 balenie (68 g) celozrnných čokoládových sušienok
  • 1 balenie (68 g) celozrnných orieškových sušienok
  • 300 ml polotučného mlieka
  • 37 g (1 balenie) vanilkového pudingu
  • 130 g nízkotučného tvarohu
  • 20 g cukru
  • 40 g lieskových orieškov
  • vanilka

Postup

  1. Uvaríme hustý vanilkový puding z menšej dávky mlieka. Puding mierne osladíme a môžeme ochutiť aj vanilkou. Po uvarení ho necháme vychladnúť a občas zamiešame, alebo ho prikryjeme potravinárskou fóliou, aby jeho povrch neobschol. Vychladnutý puding vyšľaháme s tvarohom.
  2. Celozrnné sušienky natierame pripraveným krémom a lepíme k sebe. Ukladáme ich poležiačky vedľa seba, pričom pre farebný efekt môžeme striedať orechovú a čokoládovú príchuť. Vytvoríme tak postupne „roládu“. 
  3. Hotovú roládu natrieme zboku aj zhora zvyškom krému a zabalíme do alobalu. 
  4. Roládu necháme do druhého dňa stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí ju vybalíme a posypeme strúhanými orechmi zo všetkých strán. Aby nám vznikol dvojfarebný rez, rovnako ako na fotke, krájame roládu šikmo.

Nutričné hodnoty

1 porcia (65 g)/ 540 kJ

  • bielkoviny 4 g 
  • tuky 5 g 
  • sacharidy 15 g 
  • SAFA 0,8 g 
  • cukry 6,7 g 
  • vláknina 1,6 g

Náš tip: Vyberajte sušienky s čo najvyšším podielom vlákniny a čo najnižším obsahom cukru.
Viac receptov a tipov na zdravé maškrtenie nájdete v e-booku Mlsej zdravě se STOBem.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera