Šalát s dusenou tekvicou

Katarína Skybová Chutne a zdravo 09.11.2018

Šalát s dusenou tekvicou je chutný, jednoduchý a vhodný aj pri chudnutí. Autorkou receptu je Mgr. Katarína Skybová, odborníčka na redukciu hmotnosti a zdravú výživu.

Ingrediencie

250 g tekvica maslová  
20 g šalotka  
1 čl olej   1  
10 g syr čedar 
soľ, korenie čierne mleté, tymian
50 ml voda  
  petržlenová vňať
  25 g listový šalát
  100 g paradajka  
  šťava z limety
  ½  čl olej  

Postup

  1. Šalotku nakrájajte na jemno a  krátko opečte na rozohriatom oleji. 
  2. Pridajte ošúpanú  a na väčšie štvorce nakrájanú tekvicu, vodu, soľ, korenie a tymian.  
  3. Na miernom plameni duste 8 až 10 minút.
  4. Pridajte nastrúhaný syr a zľahka premiešajte.
  5. Paradajky nakrájajte na plátky. Šalát pokvapkajte olejom a šťavou z limety.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera