Šalát s dusenou tekvicou
Šalát s dusenou tekvicou je chutný, jednoduchý a vhodný aj pri chudnutí. Autorkou receptu je Mgr. Katarína Skybová, odborníčka na redukciu hmotnosti a zdravú výživu.
09.11.2018
Autor: Katarína Skybová
Ingrediencie
250 g tekvica maslová
20 g šalotka
1 čl olej 1
10 g syr čedar
soľ, korenie čierne mleté, tymian
50 ml voda
petržlenová vňať
25 g listový šalát
100 g paradajka
šťava z limety
½ čl olej
Postup
- Šalotku nakrájajte na jemno a krátko opečte na rozohriatom oleji.
- Pridajte ošúpanú a na väčšie štvorce nakrájanú tekvicu, vodu, soľ, korenie a tymian.
- Na miernom plameni duste 8 až 10 minút.
- Pridajte nastrúhaný syr a zľahka premiešajte.
-
Paradajky nakrájajte na plátky. Šalát pokvapkajte olejom a šťavou z limety.