Jemné pošírované vajíčko s krupicou a baby špenátom

Redakcia Chutne a zdravo 10.08.2018

Recept od kuchára Františka Konečného z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.

FOTO: Martin Queue

Ingrediencie

4 ks  vajíčko

soľ

ocot

voda

40 g  maslo

40 g  kukuričná krupica

0,2l  mandľové mlieko

100 g  baby špenát

čierne korenie

muškátový oriešok

Postup

  1. Cviklu očistíme, nakrájame na malé kocky a dáme variť, kým nezmäkne. Následne pridávame maliny, cukor, soľ, vanilku, mlieko a rozmixujeme do hladka.
  2. V závere hotový krém prepasírujeme cez sitko. Zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a štipku soli a varíme v nej celé vajíčka približne 4 minúty.
  3. Rozvaľkáme lístkové cesto na hrúbku 5mm, z ktorého pomocou vykrajovačiek vykrojíme rôzne tvary.
  4. Takto pripravené cesto potrieme žĺtkom, ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme do zlatista.



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera