Mrkvové muffiny s lieskovými orechmi

Hana Málková Chutne a zdravo 18.12.2018

Tieto muffiny sú vďaka banánu, hrozienkam a koreninám samé osebe sladké. Žiadny cukor navyše im nechýba.

Mrkvové muffiny s lieskovými orechmi. FOTO: www.stob.cz

Ingrediencie

180 g mrkvy
160 g banánov
100 ml polotučného mlieka
1 vajce
60 g masla alebo rastlinného tuku na pečenie

150 g špaldovej celozrnnej múky
6 g kypriaceho prášku
70 g lieskových orechov
50 g hrozienok
škorica, zázvor, badián

Postup

  1. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemno. Orechy pomelieme, časť (cca 20 g) si necháme na záverečné dozdobovanie muffinov. Hrozienka preložíme do mištičky, zalejeme vriacou vodou a necháme ich krátko napučať. Môžeme si ich aj s väčším predstihom naložiť do rumu.

  2. Vajcia rozšľaháme, pridáme mlieko, roztlačený alebo rozmixovaný banán a tuk.

  3. V inej mise si zmiešame všetky suché ingrediencie, teda múku, mleté ​​orechy, kypriaci prášok, trochu škorice, badiánu a sušeného zázvoru, a postupne vmiešame k tekutej zmesi. Na záver pridáme do zmesi nastrúhanú mrkvu a namočené hrozienka.

  4. Cestom plníme formičky na muffiny, ktoré následne posypeme zvyšnými nahrubo nasekanými orechmi. Pečieme v predhriatej rúre pri 170 ° C cca 30 minút.

Nutričné hodnoty

  • 1 porcia (90 g):
  • 980 kJ
  • bielkoviny 6 g 
  • tuky 12 g 
  • sacharidy 25 g 
  • SAFA 2,1 g 
  • cukry 10,1 g 
  • vláknina 3,5 g

Dobrú chuť!

Viac receptov a tipov na zdravé maškrtenie nájd​ete v e-booku Mlsej zdravě se STOBem.



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera