Jemné kačacie prsia s hruškou

Katarína Skybová Chutne a zdravo 20.11.2018

Chutné a jednoduché jedlo, vhodné aj pri chudnutí. Autorkou receptu je Mgr. Katarína Skybová, odborníčka na redukciu hmotnosti a zdravú výživu.

FOTO: Peter Horecký

Ingrediencie

120 g kačacích pŕs 
100 g hrušky 
20 g rukoly
50 g paradajok cherry  
5 g klíčkov  
Soľ
šťava z limety

Postup

  1. Kačacie prsia osoľte, kožu priečne a pozdĺžne narežte. Mäso smerom kožou nadol vložte do rozohriatej panvice a restujte asi 7 minút.  
  2. Zlejte výpek a restujte aj z druhej strany. Mäso zabaľte do alobalu a v uzavretom priestore (napr.: v rúre na pečenie, mikrovlnke ) nechajte odpočívať 20 až 25 minút.

  3. Ošúpanú hrušku blanšírujte v horúcej vode, sprudka ochlaďte a nakrájate na plátky. 

  4. Na tanier naservírujte rukolu ochutenú šťavou z limety, pridajte plátky hrušky, nakrájané mäso zbavené kože, klíčky a paradajky.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera