Fantastická batátová krémová polievka

Redakcia Chutne a zdravo 14.09.2018

Recept od kuchára Mareka Madzika z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva.

FOTO: Zdravo a kreatívne

Ingrediencie

600g  bataty ružové

100g  maslo

2 pl  olivový olej

100g  cibuľa

400g  pór

jedlé kvety sušené – na ozdobenie

1l  zeleninový vývar

soľ – na dochutenie

biele mleté  korenie – na dochutenie

300g  biely jogurt

Postup

  1. Pripravíme si bataty, ktoré ošúpeme, očistíme a nakrájame na kocky. Tiež si očistíme cibuľu a pór, ktoré nakrájame na jemno.
  2. V hrnci si urobíme základ. Rozpustíme maslo, pridáme olej, narezanú cibuľu, pór a mierne restujeme do sklovita. Do základu pridáme očistené, nakrájané bataty a zalejeme zeleninovým vývarom. Privedieme do varu, osolíme a na miernom ohni varíme tak, aby nám bataty zmäkli cca 45 minút.
  3. Zmes necháme vychladnúť, rozmixujeme tyčovým  mixérom, pridáme biely jogurt, podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Podávame pri izbovej teplote. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a sušenými kvetmi.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera