Extra vláčny špaldový banánový chlebík takmer bez cukru

Redakcia Chutne a zdravo 06.05.2019

Hrnčekový koláč s troma druhmi múky vhodný aj pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.

Banánový chlieb zo špaldovej a pohánkovej múky je veľmi jemný a sladký aj bez veľkého množstva cukru. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • 3 – 4 zrelé banány
  • 1 vajce
  • ½ čajovej lyžičky kypriaceho prášku do pečiva s vínnym kameňom
  • 1/4 hrnčeka kvalitného hnedého cukru
  •  
  • 1/3 hrnčeka bio panenského kokosového oleja
  • 1/3 hrnčeka pohánkovej múky
  • 2/3 hrnčeka hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • ½ hrnčeka bielej polohrubej špaldovej múky
  •  

Postup

  1. Banány roztlačíme vidličkou, pridáme vajíčko a vychladnutý roztopený kokosový olej. Všetko vyšľaháme spolu s hnedým cukrom.
  2. Všetky tri druhy múky zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a po lyžiciach ich pridávame do tekutej zmesi.
  3. Vznikne polotekuté cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej obdĺžnikovej formy.
  4. Pečieme pri teplote okolo 175 °C približne jednu hodinu.


Poznámka: Ako odmerku odporúčame použiť 200 ml hrnček. Ak sú banány väčšie, vhodný je hrnček s objemom 250 ml.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera