Broskyňový chlebík s limetkovou kyslou smotanou

Redakcia Chutne a zdravo 21.09.2018

Recept od kuchára Ladislava Floreána z kuchárskej knihy Zdravo a kreatívne je vhodný pre pacientov so zápalovým ochorením čreva

Ingrediencie

3 ks  broskyne
1 ks  limetka
100 ml  kyslá smotana
30 g med
50 g  ryžová múka
soľ
50 g  bezlepková zmes na sladké pečivo
5 g  stévia
3 ks  vaječné žĺtka
3 ks  vaječné bielka 
30 ml slnečnicový olej 
 

Postup

  1. Broskyne ošúpeme, vyberieme z nich kôstky a nakrájame na malé kocky.
  2. Vajcia oddelíme. Žĺtka vyšľaháme do penista a ku koncu pridáme stéviu, slnečnicový olej a štipku soli. Do bielok pridáme pár kvapiek limetkovej šťavy a štipku soli. Bielka vyšľaháme do tuha. Do vyšľahaných žĺtkov potom vložíme bielka, pridáme ryžovú múku a zmes jemne premiešame.
  3. Cesto vylejeme do malého chlebníka vystlaného papierom na pečenie a pečieme v rúre asi 20-35 minút. Či je už chlebík upečený skontrolujeme tak, že do jeho stredu zapichneme špajdlu, ktorá by mala ostať čistá.
  4. Kyslú smotanu osladíme troškou medu, pridáme limetkovú kôru a šťavu z polovice limetky.

Dobrú chuť!

 



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera