Súťaž - Preventívka bez výhovoriek

 

Výzva

Zdravo a so srdcom: 24. deň výzvy

Dvadsiaty štvrtý deň našej výzvy Zdravo a so srdcom. Pridajte sa kedykoľvek k nám!

09.03.2023

Zdravo a so srdcom: 24. deň výzvy
  • Raňajky: Celozrnná kajzerka so šunkovou nátierkou

  • Desiata: Reďkovka so syrom

  • Obed: Diétna guľášová polievka, tagliattele s paradajkami

  • Olovrant: Krabia pochúťka

  • Večera: Šalát s proscuittom
     

24. deň = 1 223 kcal - 5 118 kJ

Jedálničky sú zamerané na redukciu.

Ak nemáte záujem redukovať hmotnosť, chcete ale pestrý a vyvážený jedálniček, navýšte energiu o zhruba 3 000 kJ.
Môžete zväčšiť porcie, dodať prílohy či chlieb.
 

Celozrnná kajzerka so šunkovou nátierkou

  • Celozrnná kajzerka 60 g

  • Šunka bravčová 30 g

  • Tvarohový syr 1 PL

Šunku a syr spolu rozmixujte.
 

Reďkovka so syrom

  • Biela reďkovka 100 g

  • Prírodný čerstvý syr 30 g
     

Diétna guľášová polievka

  • Bravčové stehno 40 g

  • Olej 1 ČL

  • Mrkva 20 g

  • Petržlen 20 g

  • Zeler 20 g

  • Cibuľa 20 g

  • Petržlenová vňať

  • Soľ, čierne korenie mleté

  • Majoránka

  • Paprika mletá sladká
     

Tagliattele s paradajkami

  • Cestoviny varené 100 g

  • Paradajka 200 g

  • Cesnak 1 struk

  • Olivy čierne krájané 5 ks

  • Kapary nakladané 10 g

  • Olivový olej 1 ČL

  • Parmezán 1 ČL

  • Oregano

  • Bazalka čerstvá, soľ
     

Krabia pochúťka

  • Krabie tyčinky 100 g

  • Uhorka 100 g

  • Pór 10 g

  • Tvrdý syr 30 g

  • Kyslá smotana 10 % 1 PL

  • Soľ, čierne korenie mleté

  • Šťava z limety

Šalát s proscuittom

  • Šalát rímsky 50 g

  • Cuketa 70 g

  • Paprika červená 30 g

  • Parmezán 15 g

  • Proscuitto 30 g

  • Olej 1 ČL

  • Chren strúhaný čerstvý 1 ČL

  • Šťava z limety, soľ
     

Recepty nájdete v knihe Katky Skybovej Redukčná diéta. 
 

Pozrite si vo videu, ako zvládla dvadsiaty štvrtý deň našej výzvy Zuzka Vačková. Podarilo sa jej dodržať tento jedálniček? Pozrite si ho na tejto stránke.

 

Ako zhodnotila tento deň Katka?

Aj sýtejšie dni sú súčasťou bežného života. Často práve dovolenky, narodeniny, výročia.

No aj vtedy sa dá jesť racionálne, tak, ako nám to ukázala aj Zuzka. Ak ste v hoteli so švédskymi stolmi, netreba si dať všetko.
Rozplánujte si, čo ochutnáte dnes a čo zajtra.

A ideálne, zmenšite si porcie, jedzte pomaly a najmä si to užite!

Zaujali vás tieto články?