Nadýchané lievance s tvarohom a ovocím

Redakcia Chutne a zdravo 23.05.2019

Tieto lievance zo špaldovej múky s jablkom a hruškou vám budú ráno krásne rozvoniavať v kuchyni.

Jemné lievance zo špaldovej múky s postrúhaným jablkom a hruškou. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

150 g celozrnnej špaldovej polohrubej múky
150 g bielej špaldovej polohrubej múky
275 g tvarohu
3 žĺtka
3 bielka
2,5 dcl mlieka
½ čajovej lyžičky škorice
1 čajová lyžička sódy
1 jablko
1 hruška
javorový sirup na dochutenie
 

Postup

  1. Vymiešajte žĺtka s tvarohom a mliekom.
  2. Jablko a hrušku ošúpte, nastrúhajte na hrubom strúhadle a pridajte do tvarohovej zmesi.
  3. Múky zmiešajte dohromady spolu so sódou a škoricou. Postupne pridajte k mokrým ingredienciám.
  4. Bielka vyšľahajte do peny a opatrne po lyžiciach vmiešajte do pripraveného cesta.
  5. Hotové cesto nechajte 10 až 15 minút odpočinúť.

  6. Lievance opekáme na panvici do zlatista.

  7. Podávame poliate javorovým sirupom, s domácim džemom a čerstvým ovocím.

Dobrú chuť!

Náš tip: Snažíte sa o získanie vašej ideálnej váhy a hľadáte spôsob, ako sa naučiť zdravo stravovať? Pomôcť vám môže aj unikátny desaťdňový program Obezita pod vedením skúsených odborníkov. Čaká vás komplexné vyšetrenie, rehabilitácie, cvičenie i kvalifikované výživové poradenstvo, ktoré vás navždy zbaví internetových diét. Všeobecná zdravotná poisťovňa svojim poistencom v ňom prepláca až tretinu nákladov na zdravotnú starostlivosť! 



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera
  • Logo partnera