Slávnostný malinový cheesecake s bielou čokoládou bez sušienok

Redakcia Chutne a zdravo 11.05.2019

Dezert s pohánkovo - špaldovým korpusom je osladený najmä bielou čokoládou.

Malinový cheesecake s bielou čokoládou. FOTO: www.preventivne.sk

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 100 g hladkej pohánkovej múky
  • 100 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 200 g masla
  • 1 vajíčko
  • 3 PL kryštálového cukru s vanilkou
  •  
  • Plnka:
  • 500  g jemného tvarohu
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 3 PL kryštálového cukru s vanilkou
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 vajcia
  • Malinová omáčka:
  • 300 g mrazených malín (prípadne iné drobné ovocie)
  • 150 ml vody
  • 1 - 2 PL kukuričného škrobu
  • 2 - 3 PL hnedého cukru
  •  
  • Poleva:
  • 200 g kvalitnej bielej čokolády
  • 100 ml šľahačkovej smotany

Postup

  1. Múky zmiešame dohromady, spolu s maslom, cukrom a vajíčkom vypracujeme cesto, ktoré vložíme aspoň na pol hodinu do chladničky. 
  2. Vodou podliate maliny povaríme na miernom ohni, pridáme kvalitný hnedý cukor a kukuričný škrob. Miešame pokiaľ nám nevznikne hustejšia malinová omáčka. Hrniec dáme do chladu, s omáčkou opäť pracujeme, až keď bude vlažná.
  3. Pustíme sa do prípravy tvarohovej plnky. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Postupne primiešame tvaroh, smotanu a škrob. Vznikne nám tekutá plnka. 
  4. Cesto vyberieme z chladničky a prstami ním vystelieme keramickú formu, nie je potrebné ju vymastiť. 
  5. Malinovú omáčku lyžicou rozotrieme na cesto. Na ňu čistou polievkovou lyžicou opatrne nanesieme tvarohovú plnku, tak aby sa nepremiešali. Tvarohový krém má úplne schovať malinové prekvapenie. 
  6. Koláč pečieme na 170 stupňov zhruba jednu hodinu. 
  7. Bielu čokoládu polámeme na malé kúsky, podlejeme smotanou a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania roztopíme. Vlažnú čokoládovú polevu opatrne rozotrieme na mierne vychladnutý koláč. Môžeme ozdobiť čerstvými alebo mrazom sušenými malinami.

Dobrú chuť!



Partneri portálu

  • Logo partnera
  • Logo partnera